Lívanečky ovesné

livanecky_ovesne_11 hrnek mletých nebo mixovaných ovesných vloček
2 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce jogurtu
1/2 hrnku mléka

1 vejce
1/2 prášku do pečiva
špetka soli
olej, přepuštěné máslo na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY :

Oddělíme žloutek a bílek. Ze špetkou soli osoleného bílku ušleháme tuhý sníh. V druhé misce rozšleháme žloutek s mlékem, jpgurtem, přidáme mleté ovesné vločky, prášek do pečiva a rozmícháme. Nakonec přidáme sníh. Upravíme hustotu těsta přidáním mléka nebo mletých vloček tak, aby se dobře roztékalo. Smažíme středně rychle, nejlépe na vymaštěném lívanečníku.
Můžeme jíst s cukrem se skořicí, javorovým sirupem, tvarohem, jogurtem, marmeládou, prostě co nás napadne a bude nám chutnat.

Ovesné vločky si melu předem na masovém strojku ( pozor –  občas strojkem „couvnout“ ) a ukládám do zásoby. Výhodou je, že takto připravené se nemusí před použitím máčet. V dnešní době je možné samozřejmě možné k namletí použít libovolnou mechanizaci kuchyně, např. mixer.

 

Autor:  Jan Hlaváček

0tlzpet

Pečivo a sladké

 

 

 

 

Updated: 10.12.2017 — 2:14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme