Losos v troubě

losos_do_troubyfilet z lososa s kůží
2 lžíce olivového oleje
hrubá mořská sůl
citrón (z 1/2 šťávu, druhou 1/2 nakrájíme na tenké plátky)
větvičky tymiánu
máslo
plátky mandlí

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

  Filet z lososa s kůží je naprosto ideální pro úpravu v troubě (v létě na grilu). Filet prořežte na díly a snažte se řez nedokrojit. Rybí maso pokapeme citrónovou šťávou a osolíme hrubou mořskou solí. Losos je nejchutnější, když ho moc nekořeníme a nesnažíme se zamaskovat jeho přirozenou chuť. Stačí si ho všímat jen minimálně 🙂 Do každého zářezu v rybě vložíme tenčí plátek citrónu a máme-li, tak větvičku čerstvého koření. Použila jsem tymián, který mi roste v zahradě a na ryby je báječný. Zapékací misku (např. z jenského skla nebo keramiky) zakápneme olivovým olejem. Na tento základ položíme rybu kůží dolů. Za každý plátek citrónu přidáme ještě plátek másla a můžeme lehce posypat mandlovými plátky. Zde práce s rybou končí.

0dobre

 

Autor : Dolcevita blog

 

0tlzpet

Ryby a havěť

Updated: 9.5.2020 — 0:10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme