1 kuře
2 1/2 lžíce mouky
2 lžíce oleje
1/2 lžíce másla a ještě na vytření mušliček
2 – 3 žloutky
muškátový květ, mletý bílý pepř
strouhanka
strouhaný sýr, nejlépe parmezán
POSTUP PŘÍPRAVY:
Uvaříme kuře do měkka, obereme maso, bez kůže. Vývar uschováme. Nakrájíme na drobno – 7x7x2 mm. (2 mm přes vlákno) .
Náplň :
2 lžíce mouky opražíme nasucho, když začne měnit vůni přilijeme 2-3lžíce oleje a dál děláme jakoby jíšku, dokud se nezačnou dělat bubliny. Přidáme 1/2 lžíce másla …. čekáme … Když se rozpustí přidáme 1/2 lžíce mouky … a čekáme až trochu vystydne. Do chladné jíšky přidáváme přiměřeně vývaru a zahříváme. Hustota musí být jako hustá omáčka.
Okořeníme muškátovým květeme, ( případně strouhaným oříškem ) , mletým bílým pepřem. Vmícháme žloutky a případně ještě dohladka rozmícháme a nakonec přidáme pokrájené maso. Mušličky vymažeme máslem a vysypeme prosátou strouhankou. Naplníme připravenou náplní, posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do rozehřáte trouby, pečeme nejdříve při 180°, pak na 200°.
[huge_it_slider id=“6″]
Autor : Helena Procházková – opravdu rodinný recept