Nádivka podle J.Fialové

120 g másla
5 vajec
350 g včerejší žemle bez kůrky
1/8 l mléka
1/2 lžičky cukru
1-2 hořké mandle (meruňková jádra)
na špičku nože muškátového květu

 

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žemle rozdělíme na tři díly, dva z nich nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Zbytek žemlí nastrouháme. Utřeme máslo se žloutky, přidáme vymačkané prolisované žemle, sůl, koření, mandle a z bílků tuhý sníh, který jen lehce smícháme s ustruhanou žemlí.
( tuto nádivku nelze připravit ze suché strouhanky !!! )

VARIANTY :

Mandlová nádivka – přidáme 80g na jemno usekaných mandlí.
Kaštanová nádivka – místo strouhané žemle přidáme 120g drobně usekaných vařených kaštanů

0dobre

 

Autor : Juliana Fialová : Kuchařka labužníka

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 2.3.2017 — 1:52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme