Ouhrabky

1 kg brambory
hladká mouka podle potřeby
100 g špeku
1 větší cibule
500 g kysané zelí
sůl, pepř
případně uzenina

POSTUP PŘÍPRAVY :

1/3 brambor oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit. Zbývající 2/3 syrových brambor nastrouháme, přidáme mouku a sůl. Polotuhé těsto dáme na prkénko a lžící nebo nožem odkrajujeme kousky jako noky a házíme do vařící vody. Po vyplavání je scedíme. Rozpustíme špek, přidáme drobně nakrájenou cibuli, pokrájené a propláchnuté zelí a uvařené noky – ouhrabky. Dále uvařené brambory, pro mlsné můžeme přidat na kostky nakrájenou uzeninu. Osolíme, opepříme a ve vymaštěném pekáči zapečeme. Špek můžeme nahradit anglickou slaninou, podle prorostlosti pak zase vynechat uzeninu.

0zapsano

 

0tlzpet

Jídla z brambor

Updated: 7.3.2017 — 0:15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme