Panko Bread crumbs – asijská hrubá strouhanka

Bílý toastový chléb

 

 

 

 

Panko je strouhanka hrubější než normální strouhanka. Dělá se z bílého toustového chleba, většinou bez kůrky (nazývaná white panko) , s kůrkou tan panko.  Nasává méně tuku a přináší křupavější výsledek. Je často užívána v asijské kuchyni a začíná se používat i v západní kuchyni.

POSTUP :

Okrájím několik krajíčků toustového chleba od kůrek, rozkrojím asi na třetiny. Do mlýnku dodávanému k tyčovému mixéru, vložím asi po dvou krajíčkách. 3 – 4 krátce stisknu TURBO tlačítko. V troubě na 100°C na pečícím papíru suším asi 3 x po 5 minutách, vždy prohrábnu.

 

It’s flakier and not as fine as other forms of bread crumbs and absorbs less oil, which tends to bring a crunchier texture to dishes. It’s commonly used in Asian cuisine but has become more common in western dishes as well.

 

K NÁVRATU POUŽIJTE ŠIPKU ZPĚT PROHLÍŽEČE

Updated: 2.7.2020 — 12:05

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme