Polévka z hlívy ústřičné – falešná dršťková

hliva_a200 g hlívy ústřičné
1 střední cibule
2 lžíce oleje, ale lépe sádla
2 lžíce hladké mouky
lžíce sladké papriky
3 stroužky česneku
kostka houbového bujónu
lžička kvalitního houbového koření
drcený kmín
majoránka
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY:

Tato polévka je v zásadě pravá napodobenina dršťkové polévky bez drštěk.Tak to pojďme zkusit. Na tuku zpěníme do zlatavých okrajů drobně pokrájenou cibuli. Přidáme  lžíci sladké papriky, necháme jen velmi krátce   „rozvonět“. hliva_bZasypeme moukou a uděláme cibulovo – paprikovou   jíšku „. Pak zalijeme horkou vodou a přidáme kostku houbového bujónu. Okořeníme asi 2/3 každého koření – kmínu,  majoránky, utřeného česneku a houbového houbove_korenikoření. Používám své oblíbené houbové koření od firmy České houby. Vložíme na proužky pokrájenou hlívu. Já ji teda krájím napříč lupenů, aby to připomínalo dršťky. Pomalým varem povaříme alespoň 30 minut, delší dobou nic nezkazíme, ale nejméně do změknutí hub. Na závěr přidáme zbývající 1/3 koření a necháme už jen přejít var. Pokud mám usušené, použiju jako další koření několik plátků pestřece obecného (Scleroderma citrinum), které nechám v polévce vyvařit a pak vyndám.

0dobre
Autor : Jan Hlaváček

 

0tlzpet

polévky, zavářky

Updated: 31.3.2017 — 23:37

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme