6 plátků dobrého hovězího (i roštěnka)
50 g anglické slaniny vcelku
50 g špeku
3 ks nožičky párků
2 ks vejce natvrdo
1-2 ks cibule
150 g sádla nebo oleje
750 ml vývaru
2 lžíčky hladké mouky
několik kuliček černého pepře a nového koření
sladkokyselé okurky
mletý pepř, sůl
hořčice
POSTUP PŘÍPRAVY:
Naklepané plátky hovězího masa okořeníme pepřem, osolíme a potřeme hořčicí. Na sádle nebo oleji spolu s kostičkami špeku uděláme do zlatova nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme maso, které zprudka opečme z obou stran. přidáme dvě lžičky hladké mouky a uděláme cibulovou jíšku. Vlijeme vývar, přidáme lžíčku hořčice, koření, a jedno vejce natvrdo a uzeninu, obojí velmi nadrobno krájené. Aby omáčka měla španělskoptáčkovou chuť. Zamícháme a maso dusíme doměkka, nejlépe v troubě, asi 120°C. Až maso změkne, přidáme okurky, párky a další natvrdo vařené vejce, vše krájené načtvrtky, anglickou slaninu krájenou na proužky. Zamícháme a necháme ještě 10-15 minut mírně probublávat. Pokrm dle chuti okořeníme pepřem, případně dosolíme a podáváme s přílohou podle chuti, ale nejlépe s dušenou rýží.
[huge_it_slider id=“40″]
Autor : podle Recepty on line (inspirace)