Rýnské závitky

4 hovězí plátky
1 cibule
1 mrkev
vývar
1 lžíce másla
1 dcl červeného vína
starší rohlík

SMĚS NA POTŘENÍ
1 lžíce másla
utřené sardelky nebo sardelová pasta
lžička sekané petrželky
lžička sekané pažitky
strouhaná citronová kůra

POPIS PŘÍPRAVY :

Změklé máslo utřeme se sardelkami (sardelovou pastou) a bylinkami. Plátky masa naklepeme, posolíme,potřeme po jedné straně srolujeme a ovážeme nití. Na másle opečeme závitky ze všech stran, pak přidáme najemno pokrájenou cibuli a nahrubo strouhanou mrkev. Podle potřeby podléváme nejdříve vývarem, ke konci dušení vínem. Šťávu zahustíme strouhaným starším rohlíkem. Je-li maso měkké, vyjmeme závitky, uchováme v teple a šťávu rozmixujeme nebo propasírujeme. Závitky vrátíme zpět a prohřejeme.

0dobre
Autor :  Jan Hlaváček podle J.Fialové

 

0tlzpet

Hovězí a guláše

Updated: 24.6.2016 — 22:03

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme