4 hovězí plátky
1 cibule
1 mrkev
vývar
1 lžíce másla
1 dcl červeného vína
starší rohlík
SMĚS NA POTŘENÍ
1 lžíce másla
utřené sardelky nebo sardelová pasta
lžička sekané petrželky
lžička sekané pažitky
strouhaná citronová kůra
POPIS PŘÍPRAVY :
Změklé máslo utřeme se sardelkami (sardelovou pastou) a bylinkami. Plátky masa naklepeme, posolíme,potřeme po jedné straně srolujeme a ovážeme nití. Na másle opečeme závitky ze všech stran, pak přidáme najemno pokrájenou cibuli a nahrubo strouhanou mrkev. Podle potřeby podléváme nejdříve vývarem, ke konci dušení vínem. Šťávu zahustíme strouhaným starším rohlíkem. Je-li maso měkké, vyjmeme závitky, uchováme v teple a šťávu rozmixujeme nebo propasírujeme. Závitky vrátíme zpět a prohřejeme.
Autor : Jan Hlaváček podle J.Fialové