250 g loupaných krevet
3 lžíce olivového oleje
2 – 3 stroužky česneku
2 chilli papričky
100 ml bílého vína (suché)
400 g loupaných krájených rajčat
hrst nasekané čerstvé petrželky
sůl dle potřeby
POSTUP:
Těstoviny uvařte v osolené horké vodě podle návodu na obalu al dente. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a smažte do zlatova na plátky krájený česnek spolu s papričkami. Papričky i česnek můžete potom vyndat. Přidejte rajčata, bílé víno a vařte dokud se tekutina nezredukuje na polovinu. Pak vložte krevety a vařte do zrůžovění asi 2-3 minuty. Nevařte je příliš, jinak ztvrdnou a budou tuhé. Přidejte špagety do pánve spolu s částí petrželky a jemně promíchejte. Servírujte a posypte na talířích zbytkem petrželky.