400 g špaget
185 g tuňáka v konzervě
2 lžíce olivového oleje
2 – 4 stroužky česneku
1-2 sušené chilli papričky
strouhaný sýr dle chuti
čerstvá bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY :
Špagety uvaříme podle návodu v dostatečném množství vody. Na olivovém oleji opečeme do zlatova na plátky krájený česnek a papričky, pak obojí vyjmeme a případně uschováme. Do oleje vyklopíme scezenou konzervu tuňáka a prohřejeme. Dále může následovat několik variant :
a) do pánve vhodíme scezené špagety, přidáme čerstvou posekanou bazalku a prohodíme
b) do pánve vhodíme scezené špagety, přidáme v mikrovlnce připravený mražený hrášek a na talíři strouhaný sýr
c) k tuňáku v pánvi přidáme oloupaná pokrájená račata, velice krátce prohřejeme
na závěr můžeme posypat opečeným česnekem, podle přání i chilli papričkou.
Autor: Jan Hlaváček