400 g těstovin
50 g přepuštěného másla
300 g uzený losos
400 ml smetana
5 cl brandy
3 strouhnutí muškátový oříšek
1 lžíce sekaného kopru
několik snítek na dekoraci
(v nouzi mražený až sušený)
sůl, pepř s1
POSTUP PŘÍPRAVY :
Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.
Podle: Fresh Iprima – E.Ridi