Špenáto – ořechová omáčka na těstoviny

8 stroužků česneku
2 PL olivového oleje
250g špenátového protlaku
100 g 12% smetany
100 g Nivy
1 tavený smetanový sýr
10 vlašských ořechů
8 lískových ořechů
1 rajské jablíčko

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Na oleji zpěníme drobně sekaný česnek. Potom přidáme středně sekané vlašské ořechy a nahrubo sekané lískové (Pokud nemáme lískové oříšky, zvětšíme přiměřeně množství vlašských). Před zhnědnutím česneku vložíme špenátový protlak a dusíme asi 10 minut. Pak přidáme Nivu, tavený sýr. Po rozpuštění zjemníme smetanou. Vhodnou přílohou jsou téměř jakékoli těstoviny. Na talíři ozdobíme každou porci na kostičky pokrájeným rajským jablíčkem.

0dobre

 

Autor : Helena Procházková

 

0tlzpet

Updated: 23.11.2015 — 23:54

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme