Sugo di pomodoro

sugo_di_pomodoro2 konzervy loupaných krájených rajčat
nebo 500 g loupaných zralých rajčat
nebo obojí
1 malá cibule
1 střední mrkev
2 lžíce olivového oleje
10 – 20 listů čerstvé bazalky

Sugo di Pomodoro je vlastně italsky rajská omáčka. Základní použití je na pizzu. Dá se ale použít jako základ dalších jídel italské kuchyně. může se podávat jako omáčka k masovým kuličkám, polpette a polpettone, plněným paprikám nebo ke špagetům a jiným těstovinám, případně také jako základ k jiným jídlům a i samostatně je vynikající – má prostě vícero využití.

POPIS PŘÍPRAVY :

Zpěníme do skelna drobně krájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, mícháme asi 3 minuty. Na velkých slzičkách nastrouháme mrkev a přidáme. Necháme osmahnout do počínajícího hněda. Přidáme loupaná krájená rajčata a dusíme 30 – 45 minut. Osolíme, opepříme, případně můžeme podle chuti trochu osladit přírodním cukrem.
Vše by mělo být rozvařené a můžete je i lehce rozmačkat. Jakmile je omáčka hotová, necháme ji pomalu vychladnout. Až bude vlažná, můžeme do ní přidat posekanou bazalku, nebo vmíchat rozdrcenou směs z bazalky, pepře, soli a olivového oleje.

Tip, jak dosáhnout bazalkové chuti:
Do hmoždíře vložte čerstvé listy bazalky s trochou celého pepře a soli. Poté řádně podrťte. Následně přimíchejte několik lžic panenského olivového oleje. Ucítíte nádhernou vůni bazalky a oliv. Následně vmíchejte do připravené směsi z rajčat, mrkve a cibule. Tím vznikne pravé Sugo di Pomodoro.

0dobre

 

Autor :  podle internetu

 

0tlzpet

Pečivo slané

Updated: 28.3.2017 — 13:14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme