telecí pečeně
slanina
250 g čerstvých hub, mohou být i žampiony
2 lžíce smetany
sýrová omáčka Mornay
30 g strouhaného parmezanu na posypání
POSTUP PŘÍPRAVY :
Osolené a opepřené telecí maso poklást tenkými plátky slaniny a vložit do lehce vymaštěného pekáče. Podlít a přiklopené péci při 150° doměkka (cca 150 minut). Mezitím nasekat najemno houby, ty osolit, opepřit a osmahnout na másle. Zalít je 2 lžícemi smetany. Nyní si připravíme omáčku Mornay. Pečenou telecí pečeni nařezat na plátky, ale nedokrojit je úplně. Do šterbin nandat houbovou směs. Povrch celé pečeně potřít omáčkou Mornay, posypat trochou sýra a krátce zapéct. Pak krájet na šikmé plátky.
Autor : Jan Hlaváček, podle internetu, vyzkoušeno