Telecí pečeně Orlov

orlovtelecí pečeně
slanina
250 g čerstvých hub, mohou být i žampiony
2 lžíce smetany
sýrová omáčka Mornay
30 g strouhaného parmezanu na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY :

Osolené a opepřené telecí maso poklást tenkými plátky slaniny a vložit do lehce vymaštěného pekáče. Podlít a přiklopené péci při 150° doměkka (cca 150 minut). Mezitím nasekat najemno houby, ty osolit, opepřit a osmahnout na másle. Zalít je 2 lžícemi smetany.  Nyní si připravíme omáčku Mornay. Pečenou telecí pečeni nařezat na plátky, ale nedokrojit je úplně. Do šterbin nandat houbovou směs. Povrch celé pečeně potřít omáčkou Mornay, posypat trochou sýra a krátce zapéct. Pak krájet na šikmé plátky.

0dobre
Autor : Jan Hlaváček, podle internetu, vyzkoušeno

 

0tlzpet

Vepřové a telecí

Updated: 1.3.2017 — 17:31

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme