Těstoviny s kysaným zelím

testoviny_se_zelim500 g dobrého kysaného zelí
1 větší cibule
1 lžíce sádla
100 – 150 g anglické slaniny
těstoviny podle výběru

POPIS PŘÍPRAVY :

Na sádle velmi pomalu vyškvaříme slaninu krájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme zeskelnatět středně hrubě pokrájenou cibuli. Přidáme pokrájené okapané zelí a dusíme. Vtip tkví v tom, že dusíme daleko déle, než při běžné přípravě kysaného zelí. Dusíme tak dlouho, až se zelí začne chovat jako v minulém receptu tzn. začne nitkovatět a malinko hnědnout. Mezitím uvaříme v dostatečném množství vody těstoviny, scedíme a pak všechno promícháme dohromady, nejlépe v pánvi, ve které jsme dělali zelí. Na talířích můžeme ozdobit škvarečky ze slaniny.

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Updated: 20.11.2015 — 23:44

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme