1 lžíce olivový olej
4 stroužky drceného česneku
500 ml kuřecího vývaru
250 ml mléka
2 lžíce másla
300 g těstoviny (fetuccine,farfale
sůl, čerstvě mletý pepř
150 ml strouhaný parmezán
2 lžíce sekané hladkolisté petržele
POSTUP PŘÍPRAVY :
V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty. Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a těstoviny. Vše dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, dokud nebudou fettuccine uvařené al dente. Trvá to 15–20 minut podle těstovin, u. Poté k těstovinám vmíchejte parmazán. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka. Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.
Podle Freshiprima