Těstoviny z jedné pánve

1 lžíce olivový olej
4 stroužky drceného česneku
500 ml kuřecího vývaru
250 ml mléka
2 lžíce másla
300 g těstoviny (fetuccine,farfale
sůl, čerstvě mletý pepř
150 ml strouhaný parmezán
2 lžíce sekané hladkolisté petržele

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

V hluboké pánvi rozpalte olivový olej na středním plameni. Přidejte česnek a za stálého míchání restujte, až se rozvoní – trvá to 1–2 minuty. Do pánve přidejte kuřecí vývar, mléko, máslo a těstoviny. Vše dochuťte solí a pepřem. Přiveďte k varu, potom zmírněte oheň a za občasného míchání vařte, dokud nebudou fettuccine uvařené al dente. Trvá to 15–20 minut podle těstovin, u. Poté k těstovinám vmíchejte parmazán. Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu mléka. Servírujte horké, ozdobené nasekanou petrželkou.

 

Těstoviny

Podle Freshiprima

Updated: 22.12.2022 — 1:29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme