Tousty s krůtími játry a jablkem

toust_s_játryasi  dvoje krůtí játra  ( cca 250 g )
4 plátky toustového chleba
1 jablko
plátkový sýr
2 lžíce oleje
máslo
1 lžička cukru
0,5 lžičky mleté skořice

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Krůtí játra nakrájíme na plátky 4-5 mm. Na oleji opékáme, ale ne příliš, aby neztvrdla. Na jiné pánvi současně opékáme zprudka na lžíci oleje na kolečka 5 – 10 mm nakrájené jablko. Mezitím v opékači toustovači opečeme do zlatova toustový chléb. Tousty pomázneme změklým máslem, obzvlášť okraje toustů, aby se při zapékání nepřipálily. Tousty toust_s_jatry1poklademe opečenými játry, lehce posolíme, případně popepříme. Na ně dáme opečená jablka, velmi lehce pocukrujeme a posypeme špetkou skořice. Pak pokryjeme plátky sýra, raději tučnějšího ( lépe se roztéká ) a dáme zapéci, dokud se sýr neroztaví.
0dobre

Autor:  Jan Hlaváček

0tlzpet

předkrmy teplé

Updated: 31.3.2017 — 17:33

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme