Tuňákové pomazánky

tunak185 g konzerva tuňáka i drcený
125 g polotučného tvarohu
1 malá, velmi jemně nakrájená cibule
nebo jarní cibulka

3 lžičky majolky
1 lžička dijonské hořčice
2 natvrdo vařená vejce

POSTUP PŘÍPRAVY:

Scedíme konzervu tuňáka (olej nebo šťávu), přidáme všechny ingredience, nasekané jedno vejce a promícháme. Druhé vejce pokrájíme na kolečka a ponecháme na ozdobu.

0dobre

 

Autor: Jan Hlaváček

 

cara

1 konzerva tuňáka v rostlinném oleji (185g)
2 smetanové tavené sýry Smetanito (100 g)
40 g másla
1 malá cibule
1 lžičky plnotučné hořčice
sůl
pepř
citrón

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslo utřeme dohladka se sýrem. Přidáme odkapané tuňákové maso, opravdu najemno nakrájenou cibuli a plnotučnou hořčici. Důkladně zamícháme a vyladíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Můžeme namazat na plátky chlebíčkové veky a ozdobit okurkou nebo citrónem.

cara

 

Tuňáková pomazánka s lučinou

150 g lučiny
120 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíce olivového oleje 1
lžíce limetové šťávy
hrstka nasekané hladkolisté  petržele

POSTUP:

Tuňáka rozmačkejte vidličkou s lučinou a promíchejte s ostatními surovinami nebo vše rozmixujte v robotu a na závěr vmíchejte nasekanou hladkolistou petrželku.

 

Tuňáková pomazánka s vajíčkem

200 g tuňáka v oleji
4 ks vajec uvařených natvrdo
150 g tvarohu
2 lžíce zakysané smetany
2 lžičky hořčice
1 menší šalotka nebo 1/2 cibule
1 hrstka nasekané pažitky
sůl, pepř

POSTUP:

Nahrubo nastrouhejte natvrdo uvařená oloupaná vejce. Dobře rozmíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a hořčicí, postupně přimíchejte vidličkou rozmačkané okapané tuňákové kousky, nastrouhaná vejce pažitku a drobně nakrájenou šalotku. Podle chuti osolte a opepřete.

Tuňáková pomazánka s tvarohem a majonézou

100 g tuňáka z konzervy
250 g polotučného tvarohu
1 lžíce majonézy
1 lžička hořčice
2 ks kyselé okurky
hrst nasekané jarní cibulky
sůl, pepř, citronová šťáva

POSTUP:

Tuňáka nejprve trošku rozmačkejte vidličkou a poté rozmíchejte s tvarohem, hořčicí a majonézou. Vmíchejte nadrobno nakrájené kyselé okurky a nasekanou jarní cibulku. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou podle vlastních preferencí.

Tuňáková pomazánka s pomazánkovým máslem

100 g tuňáka
100 g pomazánkového másla
1 vejce natvrdo vařené
1 kyselá okurka
1/2 cibule
sůl, pepř, citronová šťáva 

POSTUP:

Pomazánkové máslo utřete dohladka , vmíchejte nadrobno nakrájené vejce, okurku a cibuli. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem, vše dobře promíchejte.

Tuňáková pomazánka s olivami

100 g okapaného tuňáka z konzervy
4 ks sušených rajčat
8 ks černých oliv
1/2 cibule
1 lžička hořčice
1 lžíce kečupu
1 lžíce majonézy
sůl, pepř

POSTUP:

Sušená rajčata, olivy a cibuli nakrájíme na drobné kousky. Tuňákové kousky rozmačkáme vidličkou a přimícháme ostatní ingredience: olivy, cibuli, sušená rajčata, hořčici, kečup a majonézu. Dochutíme solí a pepřem.

Tuňáková pomazánka s bílým jogurtem

200 g okapaného tuňáka
140 g řeckého jogurtu
1 lžička hořčice
1 kyselá okurka
1/2 červené cibule
1/2 řapíku celeru
sůl, pepř, nasekaná pažitka

POSTUP:

Červenou cibuli, kyselou okurku a řapíkatý celer nakrájejte na drobné kousky. Tuňáka rozmačkejte vidličkou s jogurtem a přidejte řapíkatý celer, okurku, cibuli a lžičku hořčice. Dochuťte solí a pepřem. Na závěr ozdobte nasekanou pažitkou.

Tuňáková pomazánka se sýrem !!!

180 g okapaného tuňáka
200 g čerstvého smetanového sýra (Philadelphia, případně Ricotta, Lučina nebo Žervé)
2-3 lžíce majonézy
50 g strouhaného tvrdého sýra (Eidam, Gouda)
1/2 lžičky kari koření
1/2 cibule nakrájené na drobno (pórek?)
3 vejce natvrdo olivy na ozdobu pepř, sůl, citrónová šťáva 

POSTUP:

Tuňáka rozmačkejte vidličkou a dobře rozmíchejte se smetanovým sýrem a majonézou. Vmíchejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný tvrdý sýr, 2 nastrouhaná vejce . Dochuťte kari kořením, solí, pepřem a citronovou šťávou. Na ozdobu použijte olivy, poslední vejce na kolečka.

(upraveno, vyzkoušeno)

Cizrnová pomazánka s tuňákem

1 konzerva cizrny (uchovejte i nálev)

1 konzerva tuňáka

2 lžíce sezamové pasty Tahini

2 lžíce olivového oleje

½ lžičky římského kmínu

1 stroužek česneku

Šťáva z půlky citronu

Hrst čerstvého koriandru

Sůl, pepř

POSTUP:

Cizrnu bez nálevu (jeho čas přijde později) nasypte do mixeru, přidejte okapaného tuňáka, oloupaný rozdrcený česnek, římský kmín, olej, sezamovou pastu, 4 lžíce cizrnového nálevu, koriandr, šťávu z půlky citronu, špetku soli a pepře. Vše dobře rozmixujte. Pokud je směs příliš hustá přidejte znovu trošku nálevu z cizrny, případně ještě lžíci olivového oleje a znovu mixujte až je pomazánka hladká. Na závěr dochuťte dle potřeby solí, pepřem a citrónem.

 

Avokádová pomazánka s tuňákem

100 g tuňáka

1 avokádo

2 natvrdo vařená vejce

½ menší cibule

1 lžička hořčice

Hrst nasekané pažitky

Citronová šťáva, sůl, pepř

POSTUP:

Uvařená vejce nastrouháme. Avokádo s tuňákem umačkáme vidličkou dohladka, vmícháme nastrouhaná vejce, nadrobno nasekanou cibuli, lžičku hořčice a nasekanou pažitku. Dochutíme citronovou šťávou solí a pepřem.

 

Lehká tuňáková pomazánka se sýrem Cottage

200 g tuňáka ve vlastní šťávě

1 kelímek sýra Cottage

šťáva i kůra z 1 citronu

Menší hrstka nasekaného čerstvého (případně mraženého) kopru

Sůl

POSTUP:

Okapané tuňákové kousky rozmačkejte vidličkou a promíchejte s Cottage sýrem, vmíchejte nasekaný kopr a dochuťte solí a citronem. Tato pomazánka je velmi lehká a dietní. Pokud si hlídáte kalorie, můžete navíc zvolit Cottage v light verzi.

 

Z <https://www.kvalitnitunak.eu/tunakova-pomazanka-10-nejlepsich-receptu

 

 

0tlzpet

Pomazánky

Updated: 5.5.2024 — 20:55

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme