Variace na téma šoulet

soulet_variace_azbytky z pečené husy pokrájené
2 menší cibule
3-4 stroužky česneku

2 lžíce husího sádla
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 hrnku rýže
1/2 hrnku červené čočky
2 hrnky vývaru (vody)

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Po rozporcování a vykostění pečené husy zbývá mnoho odřezků. Zkusil jsem je využít zajímavým způsobem. Červená čočka se vaří přibližně stejně dlouho jako rýže. Na husím sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Pak přidáme soulet_variace_bprolisovaný česnek. Dříve než začne česnek hnědnout, přidáme papriku a zázvor a necháme jen rozvonět. Vhodíme ony pokrájené odřezky z husy, přidáme rýži a červenou čočku a zalijeme husím vývarem (z odřezků před pečením), promícháme. Nejlépe v troubě necháme při 110 – 120°C táhnout. Čas záleží na druhu rýže, a proto ochutnáváme rýži a pak je to najednou hotové.

0dobre

Autor : Jan Hlaváček

0tlzpet

Krůta, husa atd.

Updated: 2.3.2017 — 13:55

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme