Vepřová panenka vcelku I

Panenka_I1 vepřová panenka
1 lžíce sádla
1 lžíce přepuštěného másla
sůl, čerstvě mletý pepř

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

Panenku opavdu pečlivě očistíme od všech blanek a tuku, omyjeme, nasolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpálené pánvi. Asi 5 minut.Bývá šikovné ji rozdělit na dva díly. Pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C asi na deset minut. Maso zabalíme do alobalu a necháme až 15 minut odležet (podle zkušeností), teprve pak nakrájíme na plátky. Podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou apod.

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček, s inspirací  Matyho chálka

 

0tlzpet

Vepřové a telecí

Updated: 13.7.2018 — 23:11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme