mladé vepřové mnoho-li
mouka
kmín
2 stroužky česneku
citronová kůra
muškátový květ
2/3 litru piva
chlebová střída strouhaná
POPIS PŘÍPRAVY :
Rozkrájej na kousky mladé vepřové maso, vlož je na kuthánek, na kilo masa dej lžičku mouky, kmín, česnek utřený se solí, nalej na to 2/3 litru piva a nech to přikryté vařit. Když je maso napolo uvařeno, zasyp to strouhanou chlebovou střídou tolik, aby se udělala přihoustlá, ne však příliš hustá omáčka, přidej k tomu trochu květu, trochu citronové kůry, a nech to dovařit. Musíš všsk dáti pozor, aby maso příliš nezměklo, sice by bylo nechutné, nač se vůbec při vepřovém mase hleděti musí. Když je maso dost uvařeno, urovná se úhledně na mísu a poleje se omáčkou. Je-li omáčka příliš hustá, může se přilejt trochu piva nebo polívky.
Takto se může též klobása připraviti.
Autor : M. D. Rettigová