asi 750 g vepřového masa krájené na kousky 2,5 cm
marináda se sojovou omáčkou a medem
1/2 ananasu krájeného na plátky o velikosti 2,5 cm
2 červené papriky nakrájené na čtverečky o velikosti 2 cm
1 střední cibule rozkrájená na kousky
POPIS PŘÍPRAVY :
Maso nakrájené vložíme do nekovové misky s dostatečným množstvím marinády,aby mohlo nasáknout ze všech stran.V přikryté misce marinujeme při pokojové teplotě asi 30 minut, v chladničce déle.
Kostky masa navlékáme na grilovací jehly střídavě s kousky ananasu, papriky a cibule. Hotové špízy potřeme marinádou a grilujeme 2,5cm nad zdroj tepla. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme je marinádou.Po 5ti minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou. Celková doba grilování je 25 minut.
Autor :