4 vepřové nožičky
1/2 l bílého vína
4 snítky zelené petrželky
snítka tymiánu, nebo trochu sušeného
bobkový list
1 cibule se zapíchnutými 2 hřebíčky
2 mrkve
1 petržel
sůl a pepř
50g másla
strouhanka na obalení
4 snítky petrželky na ozdobu
POPIS PŘÍPRAVY :
Nožičky velmi zvolna vaříme (mijoter) až 8 hodin. Částečně vychladlé vyndáme z vývaru a vyjmeme uvolněné kosti. Položíme na desku, přikryjeme druhou deskou, zatížíme a necháme je tak po 12 hodin. Potom je namočíme do rozehřátého másla, opepříme je a stejnoměrně obalíme ve strouhance. Dozlatova opečeme na grilu nebo na ohni. Takto lze upravit i jiná masa. Recept pochází z francouzké kuchyně, kraje Champagne.
Variantou může být i obalení do trojobalu a běžné smažení v tuku.
Autor : z Internetu a francouzské kuchyně
he, he..ja zasa nezjem vsetko a vela veci „zje“ mna, ale veprove nozicky milujem a dokonca ich aj ocistim bez velkeho problema“