Vepřové srdce – pajšl, nepajšl

veprove_srdce_nakyselovepřové srdce
nové koření

pepř černý celý
tymián
kořenová zelenina
tuk, mouka na jíšku
smetana
ocet, cukr
kyselá okurka

POPIS PŘÍPRAVY :

Určitě víš co je to pajšl. Kořínek, plíčky a srdce. Pajšl-nepajšl tomu říkám proto, že nekupuji pajšl, ale jenom srdíčka. Vepřová srdíčka vařím i s kořením a uvařím v tlakovém hrnci úplně doměkka. Což je časově dost náročná záležitost. Vychladlá srdíčka potom očistím, okrájím tuk, který na nich je, zbavím je sražené krve, té je tam většinou také hodně, a nakrájím je na tenké nudličky. A zase jíšku. Tu ale zředím vývarem z těch srdíček, který je už okořeněný, a přidám smetanu. Pak tomu dodám chuť – to znamená sůl. cukr, ocet, eventuálně přikořením. Výsledek má být sladko kyselý. Když je to úplně hotové, dám do toho maso a na nudličky nakrájenou kyselou okurku. S knedlíkama je to skvělé a celá rodina to miluje, hlavně moje žena.

0dobre

 

Autor :  S Vladimírem Dvořákem, o chutích a lidech

 

0tlzpet

Droby

Updated: 22.3.2017 — 0:32

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme