vejce 1 – 2 na osobu
trošku másla na vymazání
1 – 2 lžíce šlehačky na porci
100 g šunky, nakrájené na tenké proužky
strouhaný sýr
pepř, sůl, petržel, červená paprika
POPIS PŘÍPRAVY :
Tuto úpravu nejraději dělám po jedné porci v zapékacích skleněných mušličkách. Vymažeme zapékací misku máslem a nalejeme šlehačku a přidáme šunku. Opatrně vyklepneme vajíčka, aby se nepoškodil žloutek. Dle chuti ochutíme solí, pepřem, červenou paprikou a petrželkou. Zasypeme strouhaným polotvrdým sýrem. Předehřejeme troubu na 200°C a dáme zapéct. Trouba musí být opravdu horká.
Máme rádi měkčí žloutek – 9 minut
Tvrdší žloutek – 11 min.
Zlatý střed – 10 min.
Doporučená příloha : Toust
Autor: Jan Hlaváček podle BiBi z Labužníka